Yüzyıllık Keşkek Geleneği Bayram Sofralarını Süsledi - Anadolu Dost İnternet GazetesiAnadolu Dost İnternet Gazetesi

12 Nisan 2025 - 22:00

Yüzyıllık Keşkek Geleneği Bayram Sofralarını Süsledi

Yüzyıllık Keşkek Geleneği Bayram Sofralarını Süsledi
Son Güncelleme :

08 Nisan 2025 - 15:39

17 views

Amasya’da, Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan keşkek, bu yıl da asırlık bir gelenek olarak bayram sofralarını süsledi. Özellikle Gümüşhacıköy ilçesinde her bayramda yapılan keşkek, bu yıl da arife günü mahalle fırınlarında pişirilerek, bayramın ruhunu yansıttı. Geleneksel Keşkek Hazırlığı Gümüşhacıköy’de her yıl olduğu gibi, bayram öncesi arife günü akşam saatlerinde vatandaşlar, çömlekler içinde hazırladıkları keşkeği mahalle fırınlarına teslim ediyor. Her çömleğin üzerine, karışıklık olmaması için işaretler konuluyor. Bayram sabahı namaz sonrası, vatandaşlar çömleklerini alıp evlerine götürüyor. Bu gelenek, bayramın birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirirken, bölgenin kültürel mirasını da yaşatıyor. Keşkek: Bayram Sofralarının Baş Tacı Bayramların geleneksel yemeği olan keşkek, buğday ve etin uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan besleyici bir yemek olarak biliniyor. Ramazan Bayramı’nda özellikle misafirlere ikram edilen keşkek, dayanışma ve paylaşma anlayışını güçlendiriyor. Gümüşhacıköy halkı, bayramda keşkek ikram ederek misafirperverliklerini en güzel şekilde gösteriyor.Birlik ve Paylaşmanın SimgesiKeşkek, sadece bir yemek değil, aynı zamanda bayramın coşkusunu pekiştiren, toplumsal bağları güçlendiren önemli bir simge haline gelmiş durumda. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, hem geçmişten gelen kültürel mirası yaşatıyor hem de bayramda toplumsal dayanışmayı artırıyor

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version